Despre mine

Sebastian Purdel

sebastian purdel atelier de lemnarPasiunea mea pentru tamplarie, lucrul cu unelte de mana, natura, un stil de viata simplu, provine de la bunicii mei care au fost unul agricultor si celalalt tamplar. De la ei am invatat respectul fata de munca, natura si tot ce ne inconjoara.

Tamplaria traditionala presupune prelucrarea lemnului cu unelte de mana precum rindeaua, dalta, fierastraul, cutitul etc.

Atelierul l-am amenajat intr-o camera mica din chirpici in care au locuit bunicii mei, iar o parte dintre uneltele pe care le folosesc au apartinut bunicului din partea mamei. O alta parte dintre unelte le-am cumparat din targurile de vechituri sau de pe internet, iar pe altele le-am construit singur (bancul de lucru, strung, rindele, fierastraie, echere, cutite etc.).

Mestesugul prelucrarii lemnului l-am invatat singur, documentandu-ma din carti si site-uri de specialitate.

In special fac cufere si lazi de zestre, dar si alte piese de mobilier precum scaune, masute, blidare, comode si diverse obiecte decorative.

Majoritatea pieselor de mobilier pe care le lucrez sunt inspirate (sau reproduceri partiale) din piese din trecut (sec. XVII - XIX) si din mobilierul traditional taranesc, iar cu fiecare piesa de mobilier pe care o lucrez mai adaug cunostinte si recunostinta stramosilor mei care ma inspira si pe care ii omagiez folosindu-le uneltele.

WhatsApp chat